חיפוש :

"השיבה הביתה"- עיצוב פנטהאוז יוקרתי ברעננה

כתבה : ציפי שגב, אדריכלות וניהול פרוייקטים

לאחר 20 שנה בחו"ל החליטה משפחה ישראלית הורים עם שלושה ילדים לחזור לארץ ישראל ולהקים בה את בית חלומותיהם. 

פנטהאוז בן שתי קומות ברעננה שיכיל בתוכו את כל הטוב שיש בארצנו הקטנטונת ויעניק למשפחה הרגשה חמימה וביתית.

הקומה הראשונה מתפרסת על שטח של כ- 180 מ"ר ואותה מקיפה מרפסת עם נוף אורבני כחלק בלתי ניפרד מחווית המגורים תוך חיבור בין החוץ לפנים.

הקומה שניה מתפרסת על שטח של כ – 150 מ"ר ובה סוויטת אירוח עם מרפסת גג המציעה מספר אזוריי ישיבה, חדר כושר והמון שמש.

המשפחה חובבת אמנות מודרנית ולכן עם השנים אספה חפצים רבים מחו"ל והביאה אותם לבית שהשיפוץ בו נעשה בסגנון מודרני.

בשיפוץ הבית ניתן ביטוי רב לפונקציונליות וחשיבה על כל מהלך ופרט בחיי המשפחה, לצד אמנות ואסתטיקה מוקפדת הבאים לידי ביטוי בדירה המוקפת חלונות גדולים המכניסים תאורה טבעית לפנים הבית.

הקו המודרני והעכשווי מתבטא בשילוב של חומרים גולמיים כגון: בטון, עץ וברזל היוצרים הרמוניה ותחושת חום לצד קווים נקיים.

המשפחה עברה מבית פרטי רחב מימדים לדירה בבניין מגורים והמעבר לא היה פשוט עבורם. החללים תוכננו בקפידה עד לפרטי פרטים וזאת על מנת להעניק תחושה של פרטיות מקסימלית עם

מרחב לאירוח.

הבית לפני המהפך :

ציפי שגב, האדריכלית של הבית קיבלה בית עם חלל ענק והיה ברור לה שצריך להתחיל הכל מהתחלה. כל מערכות הבית חודשו, הרצפה הורמה ונבנתה מחדש, המרפסות נאטמו, קירות נשברו .

המדרגות הספירליות של פעם פינו את מקומן לאלמנט פיסולי מודרני של גרם מדרגות העשוי ברזל ועץ המחבר בין קומת המגורים לבין אזור האירוח ולמרפסת הגג.

 

המטבח:

המטבח עבר לחזית- מרכז הדירה עם גישה למרפסת היקפית ולנוף, שם מבלים בני המשפחה בגידול עשבי תיבול וחליטה ונהנים לצאת אליה בכל רגע אפשרי.

הגישה למרפסת ההיקפית היא מכל החדרים בבית, כך שההורים והילדים קיבלו אזורי אירוח פרטיים לחבריהם וגם אזורי שירות, בעצם כמו בית פרטי באוויר.                                            

אי גדול מפריד אך גם מחבר בין המטבח לאזור פינת האוכל והסלון ונותן תחושה של יחד.

 

הלבשת הבית ואחסון חפצים:

האחסון בבית מרוכז ברובו בחלל שנוצר במרכז הבית ונוצל לאחסון מעילים, נעליים, מזוודות ואפילו עבור מקרר יין.

כל חדר קיבל ארון קיר מהרצפה ועד התקרה בגובה 280 ס"מ, נישות נוספות בבית נוצלו למדפים פתוחים או נסגרו כארון ונראים כחלק אינטגרלי מהקיר.

 

סוויטת ההורים:

בחדר ההורים בוטל חדר הארונות לטובת הגדלת החלל וזאת על מנת להכיל את מיטת הקינג שהובאה מארה"ב (למרות שבמקור נבנתה בישראל על ידי הסב שבעברו היה בעל נגריה).

גם בחדר ההורים הארונות מגיעים עד התקרה למקסום האחסון ונצבעו בצבע הקיר כדי ליצור תחושת מרחב נקי, חלל זה הולבש בשטיח צבעוני עבודת יד של אומנית מקומית בשם דבורה כהן  (טריקונית) בעיצוב האדריכלית.

 

חדרי אמבטיה:

המקלחת בחדר ההורים מרווחת עם שני ראשי טוש וספסל טיק, ארון כיור בהזמנה מיוחדת- ארוך בעיצוב קלאסי.

גם המקלחת בחדר הילדים מרווחת ועוצבה עם 2 כיורים שהילדים המתבגרים לא יריבו, כאן הקלסיות קיבלה נגיעה של ירוק באבזור.

כיור בהופעה - בשירותי האורחים גונב את ההצגה כיור המונח גבוה ומרשים ביופיו. הכיור יושב על מדף עץ בוצר נמוך ואריחי הרצפה מטפסים על הקיר כרקע.

 

הקומה העליונה:

העלייה לקומה העליונה לאורך מדרגות ברזל ועץ החיים זה לצד זה בשלמות, מוארים במנורת קיפוד איטלקית.

מהקומה העליונה  נשקפים נוף ומרחב המתחילים ביחידת אירוח מוקפת זכוכית וממשיך לגג ענק, מוקף בנוף ומרחב.

ניתן לראות את ריהוט החוץ המשלב פרגולת עץ ומשרה אווירה חמימה.

 

שיפוץ הבית בוצע בזמן שיא של 3 חודשים. בחירת החומרים ואספקתם נעשתה תוך כדי פיקוח צמוד של האדריכלית ציפי שגב על מספר צוותי עבודה שעבדו בבית בו זמנית בשיתוף פעולה נפלא.

אדריכלות ופיקוח: ציפי שגב ארכיטקטורה

צילום: נדב פקט - צילום אדריכלות ועיצוב פנים

אודות:

הסטודיו של ציפי שגב מסייע ללקוחות להגשים את חלומם, תכנון אישי וייחודי, בחווית עיצוב ותכנון קשובה ומעצימה. אנו מציעים חבילה כוללת של ליווי מלא משלב החיפוש דרך התכנון של הבית החדש ופיקוח מלא.

 

לפרטים:

Tsippy Segev | 054-3324330  | ציפי שגב      

 אדריכלות ,ניהול פרוייקטים.

Architect .Project Management


טואול - בניית אתרים